Home » Blog » 2020: een jaar vol mijlpalen en vernieuwingen!

2020: een jaar vol mijlpalen en vernieuwingen!

Fijne feestdagen & een gelukkig 2021

Met Kerst en Oud & Nieuw voor de deur nemen wij de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Voor iedereen is het een vreemd en soms verdrietig jaar geweest. Zo vonden wij het erg jammer dat alle evenementen werden afgelast. Ontzettend raar om dit jaar niet de gezelligheid en drukte van Veteranendag mee te kunnen maken! Desondanks is 2020 voor Veteranenshop een jaar geweest vol mijlpalen en vernieuwingen.

NIEUWE SAMENWERKING & SHOP

Toch hebben we een mooi jaar gehad, waarin veel is gebeurd. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met No Worries Company. Hen ken je wellicht van de app Unit Victor. Met elkaar hebben we keihard gewerkt om Veteranenshop in een nieuw jasje te steken. We zijn trots op de nieuwe frisse uitstraling, geheel eigen kledinglijn en vernieuwde techniek!

VETERANENVLAG

Ook hebben we Veteranendag niet zo maar aan ons voorbij laten gaan. We begonnen de dag met het officieel hijsen van de Veteranenvlag op het Malieveld! Een mooi moment dat ook door de media werd opgepikt. De nationale aandacht en draagkracht voor de Veteranenvlag was dit jaar erg bijzonder. Super gaaf om te zien dat er door heel Nederland door gemeentes, organisaties, veteranen en belangstellenden gevlagd werd! Tijdens Veteranendag hebben we de vlag tevens officieel overhandigd hebben aan Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten.

online EVENEMENTen

Ondanks de COVID-19 maatregelen wilden we toch met elkaar kunnen zijn. Daarom hebben we twee unieke evenementen georganiseerd. Samen met bekende en onbekende veteranen hebben we Bevrijdingsdag en Veteranendag online gevierd!

We hebben stilgestaan bij Bevrijdingsdag met voormalig IGK Hans van Griensven en operatie-assistente Maaike Hoogewoning. Beide gaven een kijkje in hun leven en beantwoordden vragen uit het publiek. Een super warm en bijzonder evenement.

Het evenement voor Veteranendag stond in het teken van 75 jaar vrijheid. Dit resulteerde in een supergaaf en eigenlijk overvol programma. Met ontzettend veel plezier (en met een lach om de foutjes en storingen hier en daar!) kijken we terug op deze middag. We zijn heel dankbaar voor de samenwerking met Indiëveteraan Meneer Groenewegen; Kapitein-ter-zee b.d. Frank Marcus; Luitenant-generaal en Commandant Landstrijdkrachten Martin Wijnen; Luitenant-generaal b.d. Ton van Loon; Mevrouw Luiting-ter Horst (zij deelde haar emotionele ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog); Ruud van Paviljoen Malieveld en Inga-Severs Both van de Veteranendag-organisatie. De videoboodschap van de Minister van Defensie en Generaal-majoor Jan Swillens heeft de dag volledig gemaakt.

Heb jij de online events gemist? Je kunt beide gratis terugkijken! Leuke activiteit voor tijdens de Kerstvakantie:

Al met al een jaar vol mijlpalen en vernieuwingen! We kijken uit naar het nieuwe jaar en alle mooie samenwerkingen, ideeën en plannen!

Tot slot een huishoudelijke mededeling:
Tussen Kerst en Oud & Nieuw hebben wij vakantie. We leveren weer vanaf begin januari. Je kunt natuurlijk wel gewoon bestellen.

Voor nu wensen we je fijne feestdagen en een heel mooi 2021!
Team Veteranenshop – Soraya, Hans, Colin, Lieke & Anne

Kerstwens fijne feestdage en een gelukkig 2021!